Zbliża się Twój wielki dzień i chcesz, aby zakończył się sukcesem, a każdy, kto otrzyma to zaproszenie, musi się nim cieszyć i świętować jako ślub roku. Najważniejszą rzeczą, którą ludzie lubią na weselu, jest jedzenie. Tak, jedzenie! Dlatego w jakikolwiek sposób musisz wybrać to, co uszczęśliwi każdego z menu weselnego w formie bufetu.

Buffet Vs. Platerowane wesele

Podjęcie decyzji, czy zaserwować gościom obiad na talerzu, czy w formie bufetu, może czasem okazać się trudne. Jedna jest rozdarta między dwoma wyborami, które są prawie równie niesamowite.

Zaletą obiadu na talerzu jest to, że wszyscy goście otrzymują jedzenie w tym samym czasie. Dodatkowo obsługa stolików pozwoli gościom na rozmowy. Co ważniejsze, eliminuje potrzebę poruszania się po stołach z talerzami i szklankami .

Jednak platerowany ślub nie byłby odpowiedni, jeśli chcesz mieć swobodny ślub.

Z drugiej strony bufet jest uważany za opłacalny, ponieważ wymaga mniej personelu. Jeśli masz napięty budżet, byłby to najlepszy wybór dla Ciebie.

Ponadto gościom oferuje się różnorodne potrawy, nie wspominając już o tym, że goście z alergią na niektóre produkty mogą wybierać spośród wielu opcji.

Nie trzeba dodawać, że kolejka w formie bufetu to świetne miejsce do interakcji Twoich gości. Chociaż te dwie opcje wydają się równie dobre, wesele w formie bufetu jest najlepszym wyborem, jeśli chcesz, aby było opłacalne i jeśli chcesz, aby Twoi goście wchodzili w interakcję.

Mając na uwadze Twoje pragnienia, oto kilka świetnych pomysłów, na które możesz się zwrócić, tworząc idealne menu weselne w formie bufetu.

 

Jak stworzyć idealne weselne menu w formie bufetu

Zachowaj lekkość
Lekkie porcje sprawią, że goście poczują się gotowi na kolejną rundę w formie bufetu. Oczywiście możesz podawać mięso, ale upewnij się, że są świeże i chrupiące. Nie można również zapomnieć o dodaniu opcji sałatek, aby dodać intrygę tekstową, taką jak pokruszone orzechy i surowe warzywa.

Pracuj z wyprzedzeniem
Upewnij się, że wykonujesz całą pracę z wyprzedzeniem, aby uniknąć nakładania dodatkowej pracy na gości, która byłaby niepotrzebna. Na przykład można wcześniej pokroić pikantne ciasto kalafiorowe na małe plasterki. Oznacza to, że goście muszą wziąć tylko kawałek z talerza na talerz. Upewnij się również, że masz dostępne wszystkie małe urządzenia, a kitchengearpros.com pomoże Ci dać dobrą sugestię na ten temat. Oszczędza to czas, ponieważ czas, który klienci mogliby poświęcić na krojenie ciast, został wyeliminowany, a kolejka do bufetu była stosunkowo krótsza. Wybierz firmę oferującą catering.

Rozważ ruch gości
Kiedy w grę wchodzi jedzenie, goście lubią przenosić się w paczkach. Chodzą i stoją, nie patrząc, jak blisko są do stołów. Aby tego uniknąć, dobrze byłoby dać bufetowi punkt początkowy i końcowy, pozostawiając dodatkową przestrzeń na obu końcach. Sztuczka, która zawsze działa, polega na umieszczeniu stolika z napojami na drugim końcu, oddzielnie od stołu z jedzeniem.

Jeden talerz, jeden widelec
Przy bufecie goście mają wiele do wyboru, od napojów, jedzenia i niekończących się rozmów. Byłoby niesprawiedliwe dla gości, utrudniając im pracę wieloma talerzami i miskami. Podczas gdy ludzie uwielbiają zupę i gulasz, nadaje się tylko na kolację. Unikaj potraw tak pikantnych, że spływają z talerza.

Talerze układać z przodu, sztućce na końcu
Oto ważna zasada przy stole z jedzeniem: nie zmuszaj gości do wybierania łyżek, noży, kubków ani widelców na początku stołu. Na początku linii powinny znajdować się tylko tabliczki. Co więcej, sztućce można ustawić na stołach, przy których goście będą siedzieć i jeść.

Nie udostępniaj zbyt wielu opcji
Gdy jest zbyt wiele dobrych potraw do spożycia, Twoi goście najprawdopodobniej będą kusić, aby skonsumować więcej niż zwykle. Aby uniknąć szalonej nocy, preferowane byłoby wino czerwone lub białe. Alkohol wysokoprocentowy może sprawić, że nie będziesz chciał wspominać nocy. Dobrym dostawcą jest http://abc-catering.pl/.

Wiele stosów wszystkiego

Pamiętaj, że ludzie przechodzą przez linię jako stado. Stworzenie wielu punktów dostępu do wszystkiego to doskonały pomysł. Zamiast wkładać jeden stos serwetek, lepiej jest umieścić trzy, które są lekko przesunięte. Umieszczenie stosów talerzy na początku i na końcu stołu daje ludziom szansę na wędrowanie z dowolnego kierunku.

Bez wątpienia wesela w formie bufetu to najlepsza opcja. Uważane są za najbardziej swobodny styl posiłków weselnych. Oferuje różnorodne dania i opcje, dzięki czemu jest najbardziej wszechstronną opcją posiłku weselnego.

Jeśli chcesz obniżyć koszty, jednocześnie dając swoim gościom możliwość zaserwowania sobie posiłków, które lubią najbardziej, najlepszym wyborem będą wesela w formie bufetu. Nie można zapominać o wspaniałych doświadczeniach, jakie goście mogą mieć podczas interakcji. Powodzenia w planowaniu wesela w formie bufetu!